Dongle koji MacBook Pro vlasnike spašava od donglea

Naslov nam je malo 'inception', ali takav je i gadget o kojem pišemo. Naime, proizvođači Line Docka tvrde kako je riječ o spasonosnom gadgetu za sve MacBook Pro vlasnike, dodatak koji će šmekerski laptop opremiti sa svim portovima koji mu nedostaju. Nećeš više trebati niti jedan dongle, osim Line Docka koji je, ruku na srcu, upravo to – još jedan dongle

Dongle koji MacBook Pro vlasnike spašava od donglea

Odluka Applea da s novog MacBook Proa izbaci skoro sve portove i ostavi jedino 2 do 4 USB-C ulaza (ovisno o modelu) te utor za slušalica, izazvala je opravdani gnjev korisnika. Sve drugo, uključujući iPhone 7, na MacBook Pro mora se spajati pomoću posebnih adaptera ili donglea.

Naravno, Apple takve adaptere masno naplaćuje pa ne čudi da su se pojavili brojni gadgeti koji pokušavaju olakšat dongliranje korisnika i usput im smanjiti troškove. Takav je gadget i Line Dock – prijenosni docking station (op.a.- koji je hrvatski izraz za docking station?) na kojem se nalaze svi utori poznati korisnicima prethodnih generacija Appleovih prijenosnika.

Uz svu silu utora i konektora, Line Dock ujedno služi i kao dodatna baterija od 20.000 mAh te ima 1TB prostora za pohranu na ugrađenom hardu.

Problem je što Line Dock povećava dimenzija MacBooka i pretvara ga u prilično nezgrapan i neugledan laptop, a ti si, priznaj, MacBook Pro kupio djelomično i stoga da privučeš pažnju kad ga izvlačiš iz torbe pred zavidnom ekipom.

No, ako ti estetika nije bitna, Line Dock ćeš uskoro moći kupiti po cijeni od 149 dolara za osnovni model dok će te najskuplja inačica koštati čak 599 dolara. 

Izvor

Posljednja izmjena: 27.03.2017.
Povratak na prethodnu stranicu