Elon Musk želi spojiti tvoj mozak s računalom

Poduzetnik i inovator Elon Musk nema mira. Nije mu dosta što mijenja svijet Tesla automobilima i SpaceX raketama, a tu je i projekt kopanja tunela ispod Los Angelesa, već je sad odlučio poraditi na usavršavanju svih nas. Upoznajte projekt Neuralink koji za cilj ima stvaranje hibrida čovjeka i računala

Elon Musk želi spojiti tvoj mozak s računalom

Poput Antuntuna iz istoimene pjesme Gustava Krkleca, u Elona Muska malko je neobičan um. Nemiran, istraživački duh stalno ga gura u nove projekte pa nas ne čudi da ima prste i u tvrtki Neuralink.

Ovaj startup iz Kalifornije ima za cilj napraviti računala koja bi, spojena na živce, liječila bolesti, a sljedeći korak je stvaranja prvog hibrida čovjeka i računala. Sam Elon Musk uvjeren je da će ljudi ubrzo trebati pomoć računala kako bi mogli uspješno konkurirati nadolazećoj umjetnoj inteligenciji.

Računala postaju sve pametnija, zašto ne bismo i mi?

Tvrtka Neuralink zadnjih je mjeseci zaposlila vrhunske stručnjake, doktore i profesore iz polja umjetne inteligencije, nano tehnologije i kirurgije. Svi oni, velikim djelom financirani Muskovom lovom, prvo će napraviti prototipove moždanih implanata koji bi trebali pomoći kod liječenja bolesti poput epilepsije, depresije ili Parkinsona.

Ispostavi li se da je njihova tehnologija sigurna, Musk najavljuje kako ćemo za najviše pet godina imati prvo sučelje za povezivanje mozga i računala.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.03.2017.
Povratak na prethodnu stranicu