Povratak Galaxy Notea 7

Samsung kao da izaziva vraga. Nakon debakla Galaxy Notea 7, ispunjenog dimom, vatrom i ogromnom štetom po južnokorejsku tvrtku, Samsung je povukao milijune zlosretnih smartfona i najavio kako će ih reciklirati. Sad su se predomislili i objavili kako će povučene uređaje ipak obnoviti i ponovno pustiti u prodaju

Povratak Galaxy Notea 7

Uz pompoznu najavu Galaxyja S8, Samsung je 'progurao' još jednu objavu za medije nadajući se, valjda, da je nitko neće primijetiti. U spornoj objavi iznijeli su planove za reciklažu povučenih Note 7 uređaja koji su lani žarili, palili i eksplodirali širom svijeta.

Recikliranje se planira u tri faze – spasiti sve što se spasiti da (kamere, čipove, zaslone), reciklirati metalne dijelove uz pomoć ekološki osviještenih tvrtki, navode u Samsungu, te prodaju obnovljenih uređaja tamo gdje je to primjenjivo.

Čitajući između redova, čini nam se da Samsung uglavnom namjerava prodavati obnovljene Note 7 smartfone, a da će ih relativno mali broj završiti u reciklaži. Na obnovljenim 'sedmicama' bit će ugrađene manje baterije koje bi trebale spriječiti pregrijavanje i samozapaljenje.

'Cilj uvođenje obnovljenih uređaja naprosto je smanjivanje potencijalne štete po okoliš', objašnjavaju u Samsungu.

Ukupno je povučeno više od 4,3 milijuna Note 7 uređaja koji će se kad-tad morati reciklirati. Nije li ih bolje reciklirati sad, kad su svi na hrpi, nego ih ponovno prodati riskirajući nove kvarove i znajući da velik broj tih uređaja nikad neće završiti u reciklaži već na nekom odlagalištu smeća?

Samo pitamo.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.03.2017.
Povratak na prethodnu stranicu